Uusi päivämäärä sunnuntaina 25.10.2020

Mukaan mahtuu vielä!
Sieni-/metsäretkille lähdemme aamulla klo 9:00 Järvenpään
kirkon alaparkkipaikalta (Kansakoulunkatu) kimppakyydein. Sieniretkien arvioitu kestoaika
on noin 4-6 tuntia, joten pidämme retkellä myös evästauon. Jalkineiksi kumisaappaat.
Ilmoittautumiset: Edeltävään torstai-iltaan mennessä
sähköpostitse timolehtinen351@gmail.com tai 040 732 0469.

Tunnelmia Järvenpään ladun 27.9 sieniretkeltä

Järvenpään Ladun Sunnuntainen sieniretki ( 27.9.) suuntautui Rörstrandin luonnonsuojelualueelle Pohjois Sipoossa. Metsä/Sieniretkelle kertyi mittaa noin seitsemän kilometriä. Retken aikana teimme kuusi  sienten etsintä/keruu pysähdystä, joiden löydöksiä kävimme retkelle osallistuneen sieniasiantuntijan kanssa läpi. Suppilovahveroita , kantarelleja ja orakkaita löytyi runsaasti  osallistujien koreihin. Harvinaisuutena tutkittiin myös mm. kultarouskua  sekä hentoisen puoleisesta ulkomuodostaan huolimatta tärkeää kuusenneulasnahikasta, joka on kuusenneulasten lahottajasieni (kuva yllä).
Metsäretkelle osallistui 17 innokasta sienestäjää.